De top 10 films op Disney Plus

Disney Plus is een streamingdienst die de afgelopen jaren enorm is gegroeid in populariteit. Met een bibliotheek vol met films en tv-shows van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic, is er voor elk wat wils. Ben je opzoek naar de top 10 films op Disney Plus aller tijden, zoek dan niet verder. Hieronder een lijst met tien aanbevelingen samengesteld.

The Lion King (1994)

The Lion King is een klassieker uit 1994 en is een van de meest succesvolle animatiefilms ooit gemaakt. Het verhaal volgt de avonturen van Simba, een jonge leeuw die opgroeit en zijn rechtmatige plek op de troon opeiste. De film zit vol met onvergetelijke muziek en iconische personages.

Mary Poppins (1964)

Mary Poppins is een klassieke musical uit 1964. En blijft tot op de dag van vandaag geliefd bij jong en oud. Het verhaal draait om Mary Poppins, een magische oppas die de kinderen van de familie Banks op magische wijze door het leven leidt. De film zit vol met memorabele muzieknummers en fantastische acteerprestaties.

Beauty and the Beast (1991)

Beauty and the Beast is een iconische Disney-film uit 1991. Deze animatiefilms is een van de eerste die werdt genomineerd voor een Oscar voor Beste Film. Het verhaal volgt Belle, een jonge vrouw die verliefd wordt op een verwende prins die in een beest is veranderd. De film zit vol met onvergetelijke liedjes en prachtige animaties.

Star Wars: The Empire Strikes Back (1980)

The Empire Strikes Back is het tweede deel in de originele Star Wars-trilogie. The Empire Strikes Back wordt beschouwd als de beste Star Wars-films ooit gemaakt. Het verhaal draait om de strijd tussen de rebellen en het Galactische Keizerrijk, en bevat enkele van de meest iconische momenten uit de hele Star Wars-saga.

The Avengers (2012)

The Avengers is een van de meest succesvolle superhelden films aller tijden en bracht enkele van de grootste Marvel-helden samen op het witte doek. Het verhaal draait om de strijd tegen de kwaadaardige Loki en zit vol met actie, humor en geweldige acteerprestaties.

Toy Story (1995)

Toy Story was de eerste volledig computergeanimeerde film ooit gemaakt en wordt nog steeds beschouwd als een van de beste animatiefilms aller tijden. Het verhaal volgt de avonturen van Woody en Buzz Lightyear, twee speelgoedfiguren die bevriend raken en samenwerken om terug te komen bij hun eigenaar.

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003)

The Curse of the Black Pearl is de eerste film in de Pirates of the Caribbean-franchise. En is een geweldige mix van actie, avontuur en humor. Het verhaal gaat over de zoektocht naar een vervloekte schat en wordt gedragen door geweldige acteerprestaties van Johnny Depp en Geoffrey Rush.

The Sound of Music (1965)

The Sound of Music is een iconische musical uit 1965. Tot op de dag van vandaag geliefd bij vele generaties. Het verhaal volgt Maria, een jonge vrouw die gouvernante wordt van de zeven kinderen van een weduwnaar in Oostenrijk. De film bevat enkele van de meest geliefde liedjes aller tijden en prachtige landschappen van de Alpen.

Finding Nemo (2003)

Finding Nemo is een hartverwarmende animatiefilm uit 2003 en is een van de beste films die Pixar ooit heeft gemaakt. Het verhaal draait om Marlin, een clownvis die op zoek gaat naar zijn vermiste zoon Nemo. De film zit vol met geweldige personages, grappige momenten en een onvergetelijke soundtrack.

Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark (1981)

Raiders of the Lost Ark is de eerste film in de Indiana Jones-franchise en is een echte klassieker. Het verhaal draait om de avonturen van archeoloog Indiana Jones, die op zoek gaat naar de Ark des Verbonds voordat de nazi’s hem in handen krijgen. De film is gevuld met actie, avontuur en humor en is een must-see voor elke filmliefhebber.

Deze tien films zijn slechts een kleine greep uit de indrukwekkende collectie films die beschikbaar zijn op Disney Plus. Of je nu op zoek bent naar klassieke Disney-films, actievolle superheldenfilms of avontuurlijke verhalen, Disney Plus heeft voor elk wat wils. Pak je popcorn, ga er lekker voor zitten en geniet van deze tijdloze klassiekers en moderne meesterwerken in de top 10 films op Disney Plus.

2 reacties op “De top 10 films op Disney Plus

  1. MatthewClark zegt:

    Ik heb nog nooit zoiets gelezen. Bedankt voor het openen van mijn ogen voor dit onderwerp. Je hebt me aan het denken gezet en ik ben van plan om meer te leren. Je hebt een geweldige schrijfstijl en ik hoop nog meer van je te lezen!

Reacties zijn gesloten.

ajax-loader