De beste Nederlandse films

Nederland heeft door de jaren heen een rijke traditie opgebouwd in de filmindustrie. Er zijn vele bekroonde en geprezen Nederlandse films gemaakt, variërend van drama’s tot komedies. We gaan dieper in op de beste Nederlandse films die ooit zijn gemaakt en waarom ze zo bijzonder zijn.

Soldaat van Oranje (1977)

Soldaat van Oranje is een iconische Nederlandse film, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van verzetsheld Erik Hazelhoff Roelfzema tijdens de Tweede Wereldoorlog. De film was destijds de duurste Nederlandse film ooit geproduceerd en werd geregisseerd door Paul Verhoeven. De film ontving lovende kritieken en is genomineerd voor een Academy Award in de categorie Beste Buitenlandse Film.

Turks Fruit (1973)

Turks Fruit is een andere klassieker in de Nederlandse filmgeschiedenis. Deze film is gebaseerd op het boek van Jan Wolkers en is geregisseerd door Paul Verhoeven. De film vertelt het verhaal van een gepassioneerde liefdesaffaire tussen een jonge beeldhouwer en een jonge vrouw. De film was een groot succes in Nederland en is genomineerd voor een Academy Award in de categorie Beste Buitenlandse Film.

Zwartboek (2006)

Zwartboek is een oorlogsdrama van regisseur Paul Verhoeven. De film speelt zich af in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog en volgt het verhaal van een joodse vrouw die zich aansluit bij het verzet. De film kreeg veel positieve kritieken en is genomineerd voor een Golden Globe in de categorie Beste Buitenlandse Film.

Simon (2004)

Simon is een Nederlandse tragikomedie, geregisseerd door Eddy Terstall. De film vertelt het verhaal van een homoseksuele man die op zoek gaat naar zijn biologische vader. De film is goed ontvangen en won diverse prijzen op internationale filmfestivals.

De Marathon (2012)

De Marathon is een Nederlandse komedie, geregisseerd door Diederick Koopal. De film volgt vier Rotterdamse vrienden die een marathon gaan lopen om hun garagebedrijf te redden van de ondergang. De film werd goed ontvangen en trok veel bezoekers naar de Nederlandse bioscopen.

Michiel de Ruyter (2015)

Michiel de Ruyter is een historisch drama, geregisseerd door Roel Reiné. De film vertelt het verhaal van de Nederlandse zeeheld Michiel de Ruyter en zijn strijd tegen de Engelsen tijdens de 17e eeuw. De film werd goed ontvangen en won diverse prijzen op Nederlandse filmfestivals.

Het Schnitzelparadijs (2005)

Het Schnitzelparadijs is een Nederlandse komedie, geregisseerd door Martin Koolhoven. De film volgt een Marokkaanse jongen die een baantje krijgt in een fastfoodrestaurant en verliefd wordt op een Nederlandse meisje. De film kreeg positieve recensies en won diverse prijzen op Nederlandse filmfestivals.

Komt een vrouw bij de dokter (2009)

Komt een vrouw bij de dokter is een Nederlandse dramafilm, geregisseerd door Reinout Oerlemans. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van schrijver Kluun en vertelt het verhaal van een man die zijn vrouw verliest aan kanker. De film werd goed ontvangen en trok veel bezoekers naar de Nederlandse bioscopen.

Alles is Liefde (2007)

Alles is Liefde is een Nederlandse romantische komedie, geregisseerd door Joram Lürsen. De film volgt diverse personages in de aanloop naar Sinterklaasavond en hun zoektocht naar liefde. De film won diverse prijzen op Nederlandse filmfestivals en was een grote hit in de Nederlandse bioscopen.

Het Schnitzelparadijs 2: De Overgave (2011)

Het Schnitzelparadijs 2: De Overgave is het vervolg op de succesvolle Nederlandse komedie Het Schnitzelparadijs. De film is wederom geregisseerd door Martin Koolhoven en volgt het verdere verhaal van de Marokkaanse jongen die werkt in het fastfoodrestaurant. De film werd goed ontvangen en was opnieuw een hit in de Nederlandse bioscopen.

Nederland heeft een rijke traditie in de filmindustrie en heeft door de jaren heen veel bijzondere films geproduceerd. Van klassiekers zoals Soldaat van Oranje en Turks Fruit tot meer recente films zoals Zwartboek en Alles is Liefde, er is voor ieder wat wils. Of je nu houdt van drama, komedie of historische films, de Nederlandse filmindustrie heeft het allemaal. De Beste Nederlandse Films zijn een mix van genres en verhalen, maar allemaal hebben ze iets bijzonders en unieks.

Hoe kun je deze films bekijken?

Ben jij een echte filmfan die altijd op zoek is naar de beste films uit de jaren 90? Dan is het tijd om een abonnement af te sluiten bij Viaplay, Disney Plus, Prime Video of HBO MAX! Met deze streamingdiensten heb je toegang tot een enorme collectie films, inclusief de meest iconische klassiekers en de nieuwste blockbusters.

Viaplay biedt bijvoorbeeld een breed scala aan films in verschillende genres, van actie en avontuur tot romantiek en komedie. Met hun abonnement krijg je toegang tot exclusieve content en originele series die je nergens anders kunt vinden.

Disney Plus is perfect voor degenen die houden van klassieke animatiefilms en het universum van Marvel en Star Wars. Hun bibliotheek bevat talloze films die geschikt zijn voor het hele gezin. Je kunt een filmavond organiseren zonder dat je je zorgen hoeft te maken over geschiktheid.

Prime Video is een must-have voor liefhebbers van indie en buitenlandse films. Ze bieden een uitgebreide selectie van niet-Engelstalige films, inclusief veelvuldige prijswinnaars op grote filmfestivals.

HBO MAX heeft een indrukwekkende collectie films en series, waaronder bekroonde HBO originals, zoals The Sopranos en Game of Thrones. Je zult versteld staan van hun catalogus met klassieke films, waardoor je jezelf kunt onderdompelen in de filmgeschiedenis.

Als je de beste films uit de jaren 90 wilt bekijken, is een abonnement bij Viaplay, Disney Plus, Prime Video of HBO MAX een absolute must-have. Of je nu van actie, drama, komedie of animatie houdt, deze streamingdiensten hebben alles wat je nodig hebt om jouw filmavonden onvergetelijk te maken. Sluit dus snel een abonnement af en ervaar de magie van de filmwereld!

Een reactie op “De beste Nederlandse films

Reacties zijn gesloten.

ajax-loader