De beste Nederlandse series

Nederlandse televisieseries winnen steeds meer aan populariteit en er worden dan ook steeds meer kwalitatief goede series geproduceerd. We zetten de beste Nederlandse series voor je op een rijtje. Je kunt deze series o.a. bekijken bij Viaplay, Disney Plus, HBO MAX of Prime Video.

Penoza (2010-2017)

Penoza is een Nederlandse misdaadserie, gecreëerd door Pieter Bart Korthuis. De serie draait om Carmen van Walraven, die na de dood van haar man gedwongen wordt zijn rol in de onderwereld over te nemen. Penoza werd geprezen om zijn sterke verhaallijnen en goed geacteerde personages en won diverse prijzen op Nederlandse televisie festivals.

Overspel (2011-2015)

Overspel is een Nederlandse dramaserie, geregisseerd door Frank Ketelaar. De serie draait om de buitenechtelijke affaire tussen de succesvolle advocaat Willem Steenhouwer en de fotografe Iris de Graaff. Overspel won diverse prijzen en werd geprezen om zijn goede acteerprestaties en intrigerende verhaallijnen.

Baantjer (1995-2006)

Baantjer is een Nederlandse politieserie, gebaseerd op de boeken van Appie Baantjer. De serie draait om rechercheur De Cock en zijn assistent Vledder die misdaden oplossen in Amsterdam. Baantjer was een van de meest populaire series op de Nederlandse televisie en trok wekelijks miljoenen kijkers.

A’dam – E.V.A. (2011-2016)

A’dam – E.V.A. is een Nederlandse dramaserie, geregisseerd door Norbert ter Hall. De serie draait om de ontmoeting en relatie tussen de Amsterdamse Adam de Heer en de Spaanse Eva van Amstel. A’dam – E.V.A. won diverse prijzen en werd geprezen om zijn authentieke beeld van Amsterdam en de goede chemie tussen de hoofdrolspelers.

Het Schnitzelparadijs (2005)

Het Schnitzelparadijs is een Nederlandse komedieserie, gebaseerd op de gelijknamige roman van Khalid Boudou. De serie draait om de Marokkaanse jongen Nordip die werkt in het fastfoodrestaurant Het Schnitzelparadijs. Het Schnitzelparadijs won diverse prijzen en werd geprezen om zijn humoristische en originele verhaallijnen.

De Luizenmoeder (2018-2019)

De Luizenmoeder is een Nederlandse komedieserie, gecreëerd door Ilse Warringa en Diederik Ebbinge. De serie speelt zich af op een basisschool en draait om de ouders en leerkrachten die met elkaar omgaan. De Luizenmoeder was een groot succes en trok wekelijks meer dan 4 miljoen kijkers.

Flikken Maastricht (2007-heden)

Flikken Maastricht is een Nederlandse politieserie, gecreëerd door Reinout Oerlemans. De serie draait om rechercheurs Floris Wolfs en Eva van Dongen die misdaden oplossen in Maastricht. Flikken Maastricht is een van de populairste Nederlandse series en trekt wekelijks meer dan 1 miljoen kijkers.

Vuurzee (2005-2009)

Vuurzee is een Nederlandse dramaserie, geregisseerd door Joram Lürsen. De serie speelt zich af in het fictieve dorpje Boedzand en draait om de gevolgen van de mysterieuze verdwijning van een meisje. Vuurzee won diverse prijzen en werd geprezen om zijn sterke verhaallijnen en goed geacteerde personages.

Hollands Hoop (2014-heden)

Hollands Hoop is een Nederlandse dramaserie, gecreëerd door Franky Ribbens en Dana Nechushtan. De serie draait om een forensisch psychiater die zijn leven in Amsterdam achterlaat om zijn overleden vader op te volgen als boer in Groningen. Hollands Hoop won diverse prijzen en werd geprezen om zijn donkere humor en sterke verhaallijnen.

Ramses (2014)

Ramses is een Nederlandse dramaserie, geregisseerd door Michiel van Erp. De serie draait om het leven van zanger en acteur Ramses Shaffy. Ramses won diverse prijzen en werd geprezen om zijn goede acteerprestaties en authentieke beeld van de Nederlandse kunstscene in de jaren ’60 en ’70.

Er zijn talloze goede Nederlandse televisieseries, maar deze lijst van de beste Nederlandse series geeft een goed beeld van wat de Nederlandse televisiewereld te bieden heeft. Van misdaad- en politieseries tot komedie- en dramaserie, er is voor ieder wat wils. Welke serie is jouw favoriet?

Maar hoe bekijk je de beste Nederlandse series?

Ben je een fan van series en ben je op zoek naar een platform waar je deze kunt bekijken? Dan zijn er verschillende opties beschikbaar, zoals Viaplay, HBO MAX, Prime Video en Disney Plus.

Viaplay biedt een breed scala aan series, zowel oudere klassiekers als nieuwe releases. Je kunt hier onder andere kijken naar series als ‘The Handmaid’s Tale’, ‘The Walking Dead’ en ‘Breaking Bad’. Het platform biedt ook de mogelijkheid om live sportwedstrijden te bekijken en om films te streamen.

HBO MAX is vooral bekend vanwege de series die exclusief op het platform te vinden zijn. Zo kun je hier kijken naar populaire series als ‘Game of Thrones’, ‘Westworld’ en ‘The Sopranos’. Daarnaast biedt HBO MAX ook een groot aantal films en documentaires.

Prime Video, onderdeel van Amazon, biedt niet alleen series en films, maar ook eigen producties. Zo kun je hier kijken naar series als ‘The Marvelous Mrs. Maisel’ en ‘The Man in the High Castle’. Prime Video biedt ook de mogelijkheid om live sportwedstrijden te bekijken.

Disney Plus is vooral gericht op families en kinderen en biedt series van Disney, Pixar, Marvel en Star Wars. Zo kun je hier kijken naar populaire series als ‘The Mandalorian’, ‘WandaVision’ en ‘The Falcon and the Winter Soldier’. Daarnaast biedt Disney Plus ook klassieke tekenfilms en nieuwe originele films.

Of je nu op zoek bent naar een spannende drama, een comedy of een familie-vriendelijke serie, er is altijd wel iets te vinden. Dus waar wacht je nog op? Kies jouw favoriete platform en begin met het streamen van jouw favoriete series.

3 reacties op “De beste Nederlandse series

  1. MatthewClark zegt:

    Goed gedaan! Ik heb ervan genoten om je bericht te lezen. Je schrijfstijl is boeiend en je hebt het onderwerp grondig behandeld. Ik vond vooral de case studies die je hebt aangehaald interessant. Ik kijk uit naar meer van je berichten in de toekomst!

Reacties zijn gesloten.

ajax-loader