De beste oorlogsfilms die je gezien moet hebben!

Oorlogsfilms zijn al decennialang een favoriet genre onder filmliefhebbers. Ze bieden vaak een meeslepende kijk op de verschrikkingen van oorlog en de verhalen van degenen die erbij betrokken zijn. Gelukkig zijn er veel geweldige oorlogsfilms beschikbaar om te bekijken op streamingdiensten zoals Viaplay, Disney Plus, HBO MAX en Prime Video. In deze blog zullen we enkele van de beste oorlogsfilms bespreken en uitleggen hoe je ze kunt bekijken op deze platforms.

 • Saving Private Ryan (1998)

Saving Private Ryan is een van de meest iconische oorlogsfilms aller tijden. Geregisseerd door Steven Spielberg, biedt deze film een realistische en intensieve blik op de landing op D-Day tijdens de Tweede Wereldoorlog en de zoektocht naar een soldaat genaamd Private Ryan, gespeeld door Matt Damon, die achter vijandelijke linies is gestrand. De film won vijf Oscars, waaronder Beste Regisseur en Beste Cinematografie, en is beschikbaar op HBO MAX.

 • Schindler’s List (1993)

Schindler’s List, ook geregisseerd door Spielberg, vertelt het verhaal van Oskar Schindler, een Duitse zakenman die Joodse werknemers in dienst nam en hen redde van de Holocaust tijdens de Tweede Wereldoorlog. Deze film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Schindler en won zeven Oscars, waaronder Beste Film en Beste Regisseur. Schindler’s List is beschikbaar op HBO MAX.

 • Dunkirk (2017)

Dunkirk, geregisseerd door Christopher Nolan, is een oorlogsfilm die zich richt op de evacuatie van geallieerde troepen uit Duinkerken, Frankrijk tijdens de Tweede Wereldoorlog. De film is een meesterwerk van cinematografie en geluid, met een ongelooflijke cast met namen als Tom Hardy, Kenneth Branagh en Harry Styles. Dunkirk is beschikbaar op Viaplay.

 • Apocalypse Now (1979)

Apocalypse Now, geregisseerd door Francis Ford Coppola, is een epische oorlogsfilm die zich afspeelt tijdens de Vietnamoorlog. Het volgt Captain Willard, gespeeld door Martin Sheen, op zijn missie om Colonel Kurtz, gespeeld door Marlon Brando, te doden. De film is bekend om zijn iconische soundtrack, regie en acteerwerk. Apocalypse Now is beschikbaar op Prime Video.

 • Platoon (1986)

Platoon, geregisseerd door Oliver Stone, is een oorlogsfilm die zich afspeelt tijdens de Vietnamoorlog. De film volgt de ervaringen van Chris Taylor, gespeeld door Charlie Sheen, als soldaat in een peloton Amerikaanse troepen. Platoon won vier Oscars, waaronder Beste Film en Beste Regisseur, en is beschikbaar op Disney Plus.

 • Full Metal Jacket (1987)

Full Metal Jacket, ook geregisseerd door Stanley Kubrick, is een andere iconische film over de Vietnamoorlog. De film volgt soldaten tijdens hun training en inzet in Vietnam, en toont de gruwelen van de oorlog en de mentale belasting die het heeft op de soldaten. De film heeft een legendarische vertolking van R. Lee Ermey als de strenge drill sergeant, en is beschikbaar op HBO MAX.

 • The Hurt Locker (2008)

The Hurt Locker, geregisseerd door Kathryn Bigelow, is een film die zich afspeelt tijdens de Irakoorlog. Het volgt een team van bomexperts die dagelijks hun leven riskeren om explosieven te ontmantelen. De film won zes Oscars, waaronder Beste Film en Beste Regisseur, en is beschikbaar op Viaplay.

 • Fury (2014)

Fury, geregisseerd door David Ayer, is een film die zich afspeelt aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Het volgt een tankbemanning, gespeeld door onder andere Brad Pitt en Shia LaBeouf, die zich een weg moeten banen door vijandig gebied. De film biedt een rauw en realistisch beeld van de oorlog, en is beschikbaar op Netflix.

Hoe bekijk je deze beste oorlogsfilms?

Als je een van deze oorlogsfilms wilt bekijken, zijn er verschillende streamingdiensten waarop je ze kunt vinden. Hieronder vind je een lijst van de streamingdiensten en welke films er beschikbaar zijn:

 • Viaplay: Dunkirk, The Hurt Locker
 • Viaplay Disney Plus: Platoon
 • HBO MAX: Saving Private Ryan, Schindler’s List, Full Metal Jacket
 • Prime Video: Apocalypse Now
 • Netflix: Fury

Om deze films te bekijken, hoef je alleen maar een abonnement te nemen op de betreffende streamingdienst. Het kan zijn dat de beschikbaarheid van deze films per land verschilt, dus controleer dit voordat je een abonnement afsluit. Het goede nieuws is dat deze streamingdiensten vaak gratis proefabonnementen aanbieden, zodat je de films kunt bekijken zonder extra kosten.

Oorlogsfilms bieden een intense en meeslepende kijk op de verschrikkingen van oorlog en de impact op degenen die erbij betrokken zijn. Gelukkig zijn er veel geweldige oorlogsfilms beschikbaar op streamingdiensten zoals Viaplay, Disney Plus, HBO MAX en Prime Video. Of je nu geïnteresseerd bent in de Tweede Wereldoorlog of de Vietnamoorlog, er is genoeg keuze. Hopelijk heeft deze blog je geholpen om een idee te krijgen van welke oorlogsfilms beschikbaar zijn en waar je ze kunt vinden. Veel kijkplezier!

3 reacties op “De beste oorlogsfilms die je gezien moet hebben!

 1. MarkLewis zegt:

  Goed gedaan! Ik heb ervan genoten om je bericht te lezen. Je schrijfstijl is boeiend en je hebt het onderwerp grondig behandeld. Ik vond vooral de case studies die je hebt aangehaald interessant. Ik kijk uit naar meer van je berichten in de toekomst!

Reacties zijn gesloten.

ajax-loader