HBO MAX wordt MAX, wat gaat er veranderen?

HBO Max laat de bekende HBO-titel vallen en gaat verder als Max. Deze opmerkelijke naamsverandering werd aangekondigd via Twitter, samen met een reeks nieuwe films en series. De verandering zal aanvankelijk plaatsvinden in de Verenigde Staten op 23 mei 2023, met plannen om Max in 2024 in andere landen, waaronder Nederland, te introduceren.

De toekomst van HBO Max was lange tijd onzeker nadat het werd overgenomen door Warner Bros. Discovery, dat ook Discovery Plus als streamingdienst aanbiedt. Nu heeft het moederbedrijf gekozen voor de nieuwe identiteit van Max. Echter, niet iedereen is enthousiast over deze naamsverandering. Fans beschouwen de HBO-naam als iconisch en vinden Max minder betekenisvol. HBO staat immers synoniem voor kwaliteit.

Meer en nieuwe series & films

Max zal het huidige HBO-aanbod samenbrengen met series van Discovery. Waar HBO Max voornamelijk gericht was op films en series, biedt Discovery Plus realityshows en andere content. Met Max hoopt Warner Bros. Discovery een geschikt aanbod te creëren voor elke kijker.

Tegelijkertijd heeft Max ook een aantal nieuwe films en series aangekondigd. Zo komt er een Harry Potter-serie, een nieuwe comedyserie gebaseerd op The Big Bang Theory en een Game of Thrones-prequel. Er zijn ook plannen voor The Penguin, een thriller genaamd The Sympathizer, en nog veel meer. Genoeg om naar uit te kijken dus!

Prijzen ‘Max’

Wat betreft de prijzen, Max zal pas in 2024 in Nederland beschikbaar zijn, maar al vanaf heden in de Verenigde Staten. Daar worden drie abonnementsniveaus aangeboden:

  • Max Ad-Lite voor $10 per maand of $100 per jaar.
  • Max Ad Free voor $16 per maand of $150 per jaar.
  • Max Ultimate Ad Free voor $20 per maand of $200 per jaar.

Dit zijn uiteraard de Amerikaanse prijzen. Het is nog niet bekend of er in Nederland meerdere pakketten zullen zijn en wat de prijzen zullen zijn. Max zal deze informatie op een later tijdstip officieel bekendmaken. Blijf Streamingguide.nl in de gaten houden voor de laatste updates over Max en wat je kunt verwachten!

HBO MAX

Alles waar je van houdt op één plek
De grootste blockbusters, de meest indrukwekkende verhalen en die onvergetelijke klassiekers die ons allemaal gevormd hebben: je vindt ze op HBO Max.