Alles wat je moet weten over Prime Video

Wat is Prime Video?

Amazon laat zich niet zomaar uit het veld slaan en heeft uiteraard zijn eigen streamingdienst. Dit is niet alleen om te concurreren met Viaplay, HBO Max of Disney+, maar ook om Prime-abonnees een plezier te doen. Je lees hier alles wat je moet weten over Prime Video.

Amazon Prime Video, of Prime Video, is het alternatief voor Viaplay, HBO Max of Disney+. Voor een maandelijks bedrag kunt je met een Amazon Prime Video-lidmaatschap duizenden films en tv-programma’s streamen, waaronder een aantal indrukwekkende Prime Video Originals.

Er is genoeg te zeggen over Amazon Prime Video, maar het belangrijkste wat je moet weten: het is goedkoop en de film- en tv-bibliotheek is helemaal niet zo slecht. Het is misschien niet zo goed gevuld als de andere streamingdiensten, maar voor €2,99 per maand als onderdeel van je Amazon Prime-lidmaatschap, is Prime Video een mooie aanvulling op je overige streamingdiensten.

Prime Video is eigenlijk slechts een onderdeel van Amazon Prime – een enorme Amazon-lidmaatschapsdienst waarmee je voor een maandelijks bedrag toegang krijgt tot Gaming, e-books en gratis verzending op Amazon-aankopen.

Hoe kun je Prime Video kijken?

Prime Video kan worden gestreamd op je computer via een webbrowser, of via speciale apps op zowel Android- als iOS-smartphones en -tablets. De Prime Video is daarnaast ook als app beschikbaar op de meeste smart tv’s, maar ook via de Ziggo Next, Play Station en Xbox.

Een ander streamingapparaat dat je kunt gebruiken om Prime Video op je tv te krijgen, is de Amazon TV Fire Stick. Dit is een streamingapparaat dat veel lijkt op de Apple TV . Je sluit hem aan op je tv via een HDMI-poort en krijgt eenvoudig toegang tot Prime Video.

Natuurlijk kun je nog steeds Prime Video op je tv krijgen via de goede ouderwetse methode van laptop en HDMI-kabel.

Nieuwe series & films op Prime Video

Wat kost Prime Video?

Amazon Prime Video is een onderdeel van Amazon Prime. Een Amazon Prime lidmaatschap kost je €2,99 per maand

Toch beginnen concurrent streamingdiensten, zoals Viaplay, HBO Max of Disney+ met een hoger maandbedrag. Kijkend naar de prijs maakt dit Amazon Prime Video de duidelijke winnaar. Je kunt daarnaast met je abonnement op maximaal drie apparaten tegelijk kunt streamen en 4K-inhoud kunt streamen.

Je kunt kiezen voor een gratis proefperiode van 30 dagen nemen op Prime Video. Deze kun je vrijblijvend na een maand weer opzeggen.

Overzicht van series & films op Prime Video

Amazon Prime Video biedt ruim 3500 films en series aan in Nederland. Het complete aanbod op Amazon Prime Video lees je hier: Het complete aanbod van Prime Video. Klik op de link van een film of serie uit het aanbod om deze direct te bekijken. 

Prime Video

Krijg toegang tot populaire films en tv-series, waaronder bekroonde Amazon Originals.
Na 30 dagen wordt Amazon Prime automatisch verlengd voor EUR 2,99 per maand. Je kunt altijd opzeggen.