De top 10 films op Prime Video

Prime Video is een streamingdienst van Amazon die een uitgebreide collectie van films en tv-series biedt. Als je op zoek bent naar films om te bekijken, dan ben je bij Prime Video aan het juiste adres. Hieronder vind je de top 10 films op Prime Video aller tijden.

De complete lijst van top 10 films op Prime Video

The Godfather (1972)

The Godfather is een epische misdaadfilm uit 1972. Geregisseerd door Francis Ford Coppola en met Marlon Brando, Al Pacino en James Caan in de hoofdrollen. De film vertelt het verhaal van de Corleone-familie, een machtige maffiafamilie in New York City. De strijd om de macht tussen verschillende maffiafamilies. Met een geweldige cast en een meeslepend verhaal is The Godfather een van de meest iconische films ooit gemaakt.

The Shawshank Redemption (1994)

The Shawshank Redemption is een drama uit 1994. Geregisseerd door Frank Darabont en met Tim Robbins en Morgan Freeman in de hoofdrollen. De film volgt het leven van Andy Dufresne, een bankier die onterecht wordt veroordeeld voor moord en in de gevangenis belandt. Met een prachtig verhaal over vriendschap en hoop is The Shawshank Redemption een van de meest geliefde films aller tijden.

The Dark Knight (2008)

The Dark Knight is een superheldenfilm uit 2008. Geregisseerd door Christopher Nolan en met Christian Bale, Heath Ledger en Aaron Eckhart in de hoofdrollen. De film volgt Batman en zijn strijd tegen de Joker, een meesterlijke crimineel die chaos wil veroorzaken in Gotham City. Met geweldige actie, een complexe verhaallijn en een onvergetelijke vertolking van Heath Ledger als de Joker is The Dark Knight een van de beste superhelden films ooit gemaakt.

Forrest Gump (1994)

Forrest Gump is een drama uit 1994, geregisseerd door Robert Zemeckis en met Tom Hanks in de hoofdrol. De film vertelt het verhaal van Forrest Gump, een man met een laag IQ die onverwachte successen behaalt in het leven. Met geweldige acteerprestaties en een ontroerend verhaal over liefde en verlies is Forrest Gump een klassieker die je niet mag missen.

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring is een fantasy-epos uit 2001. Geregisseerd door Peter Jackson en met Elijah Wood, Ian McKellen en Viggo Mortensen in de hoofdrollen. De film volgt de avonturen van een groep helden die op zoek zijn naar de Ring van Macht, een krachtig artefact dat de wereld kan verwoesten. Met prachtige beelden en een meeslepende verhaallijn is The Fellowship of the Ring het eerste deel van een trilogie die tot de beste films ooit gemaakt behoort.

The Silence of the Lambs (1991)

The Silence of the Lambs is een thriller uit 1991. Geregisseerd door Jonathan Demme en met Jodie Foster en Anthony Hopkins in de hoofdrollen. De film volgt het verhaal van Clarice Starling, een FBI-agent die de hulp van de gevangen psychopaat en kannibaal Dr. Hannibal Lecter inroept om een seriemoordenaar te vangen. Met geweldige acteerprestaties en een beklemmende sfeer is The Silence of the Lambs een van de beste thrillers ooit gemaakt.

The Departed (2006)

The Departed is een misdaadfilm uit 2006. Geregisseerd door Martin Scorsese en met een sterrencast, waaronder Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson en Mark Wahlberg. De film volgt de undercoveroperaties van een jonge politieagent die infiltreert in een Iers-Amerikaanse criminele bende, en een crimineel die als informant werkt voor de politie. Met een spannend verhaal, geweldige acteerprestaties en een meesterlijke regie is The Departed een van de beste films van de afgelopen decennia.

Pulp Fiction (1994)

Pulp Fiction is een misdaadfilm uit 1994, geregisseerd door Quentin Tarantino en met John Travolta, Samuel L. Jackson en Uma Thurman in de hoofdrollen. De film vertelt het verhaal van verschillende personages die op een of andere manier met elkaar verbonden zijn in de criminele onderwereld van Los Angeles. Met geweldige dialogen, een onvergetelijke soundtrack en een geweldige cast is Pulp Fiction een van de meest iconische films van de jaren ’90.

Schindler’s List (1993)

Schindler’s List is een historisch drama uit 1993. Geregisseerd door Steven Spielberg en met Liam Neeson, Ben Kingsley en Ralph Fiennes in de hoofdrollen. De film vertelt het waargebeurde verhaal van Oskar Schindler, een Duitse zakenman die tijdens de Tweede Wereldoorlog meer dan duizend Joodse vluchtelingen redden van de dood in de concentratiekampen. Met een krachtig verhaal en geweldige acteerprestaties is Schindler’s List een van de meest ontroerende films ooit gemaakt.

Goodfellas (1990)

Goodfellas is een misdaadfilm uit 1990. Geregisseerd door Martin Scorsese en met Ray Liotta, Robert De Niro en Joe Pesci in de hoofdrollen. De film volgt het leven van Henry Hill, een opkomende gangster in de maffia van New York City. Met een geweldige cast, een spannend verhaal en een meesterlijke regie is Goodfellas de beste films in het misdaadgenre.

Prime Video biedt een geweldige selectie van films, van klassiekers tot moderne meesterwerken. Of je nu op zoek bent naar actie, drama, komedie of suspense, er is voor elk wat wils. De top 10 films op Prime Video zijn slechts het topje van de ijsberg als het gaat om geweldige films. Dus waar wacht je nog op? Kies een film en geniet van een geweldige kijkervaring!

Prime Video

Krijg toegang tot populaire films en tv-series, waaronder bekroonde Amazon Originals.
Na 30 dagen wordt Amazon Prime automatisch verlengd voor EUR 2,99 per maand. Je kunt altijd opzeggen.