Alles wat je moet weten over HBO MAX

Wat is HBO MAX?

HBO Max is een streamingdienst die in mei 2020 werd gelanceerd door WarnerMedia. De dienst biedt een uitgebreide bibliotheek met inhoud van HBO, evenals films en tv-shows van andere netwerken en studio’s, zoals DC, Cartoon Network, Turner Classic Movies, en meer. We vertellen je alles wat je moet weten over HBO MAX!

Allereerst biedt HBO Max een enorme hoeveelheid content, met meer dan 10.000 uur aan films en tv-programma’s. Dit omvat alle inhoud van HBO, zoals Game of Thrones, The Sopranos en Succession, evenals populaire tv-shows zoals Friends, The Big Bang Theory, en South Park. Maar HBO Max heeft ook exclusieve inhoud, zoals de nieuwe serie Gossip Girl en de langverwachte Friends-reünie.

Een ander uniek aspect van HBO Max is de nadruk op film. De dienst heeft een uitgebreide bibliotheek met films van Warner Bros, zoals de Harry Potter-franchise, The Lord of the Rings-trilogie, en de DC Extended Universe-films. Bovendien heeft HBO Max ook exclusieve films uitgebracht, zoals de Snyder Cut van Justice League en de sci-fi-film Dune.

HBO Max biedt ook een opvallende functie die het onderscheidt van andere streamingdiensten: Max Originals. Deze originele inhoud is speciaal gemaakt voor HBO Max en omvat series zoals The Flight Attendant, Mare of Easttown, en Raised by Wolves. Max Originals bieden kwaliteitsinhoud die exclusief beschikbaar is op HBO Max en hebben al lovende kritieken ontvangen van critici en kijkers.

Hoe kun je HBO MAX kijken?

HBO MAX kun je op verschillende manieren kijken, als eerste heb je natuurlijk een abonnement nodig. Vervolgens kun je de app downloaden op je smart TV, telefoon of mediaspeler. Sinds de lancering heeft HBO Max geleidelijk uitgebreid op welke apparaten je de dienst kunt gebruiken. Op het moment worden deze ondersteund:

  • Amazon Fire TV apparaten
  • Amazon Fire-tablets
  • Op Android gebaseerde apparaten
  • Android TV (2015+)
  • Alle iOS-apparaten (iPhone, iPad, iPod Touch)
  • Apple TV (4e generatie+)
  • Samsung TV (2016+)
  • Windows-pc
  • Mac
  • Playstation of Xbox

Nieuwe series & films

Wat kost HBO MAX?

HBO Max biedt twee abonnementen. De goedkoopste optie kost €5,99 per maand of €46,99 bij een jaarabonnement. Programma’s worden met deze optie niet uitgezonden in 4K maar gewoon in HD.

De meeste abonnees zullen waarschijnlijk kiezen voor de optie die €7,99 per maand of €59,99 per jaar kost, maar wel 4K Ultra HD-weergave biedt voor bepaalde films en de mogelijkheid biedt om programma’s te downloaden om offline te bekijken.

Het prijskaartje lijkt op vergelijkebare streamingdiensten, zoals ViaplayPrime Video of Disney+, maar met een HBO MAX-abonnement heb je toegang tot een van de grootste bibliotheken van tv-programma’s die er zijn. Bovendien is je abonnement altijd opzegbaar en zit je nergens aan vast.

Het complete overzicht van series & films in Nederland

Twijfel je nog over een abonnement, of wil je gewoon in één overzicht alle titels kunnen uitpluizen? Het HBO Max-aanbod in Nederland bestaat uit ruim 1400 series & films. Het complete aanbod op HBO Max is te bekijken in het volgende artikel: Het complete aanbod van HBO MAX. Klik op de link van een film of serie van HBO Max om deze direct te bekijken. Je weet nu alles wat je moet weten over HBO MAX!

HBO MAX

Alles waar je van houdt op één plek
De grootste blockbusters, de meest indrukwekkende verhalen en die onvergetelijke klassiekers die ons allemaal gevormd hebben: je vindt ze op HBO Max.