De beste films uit de jaren 10!

De jaren 2010 brachten ons enkele van de meest onvergetelijke films in de geschiedenis van de cinema. Van blockbusters tot indie-juweeltjes, er was voor elk wat wils. Hier zijn de beste films uit de jaren 10:

The Social Network (2010)

Deze film, geregisseerd door David Fincher, vertelt het verhaal van de oprichting van Facebook en de ruzies die ontstaan ​​tussen de oprichters. Met een geweldige cast, strakke regie en een intelligent script, is The Social Network een ​​meesterwerk in zijn genre.

La La Land (2016)

Deze muzikale romantische komedie, geregisseerd door Damien Chazelle, vertelt het verhaal van een actrice (Emma Stone) en een jazzpianist (Ryan Gosling) die verliefd worden in het bruisende Los Angeles. Met geweldige muziek, dans en acteerwerk, is La La Land een ​​onvergetelijke ervaring.

Parasite (2019)

Deze Zuid-Koreaanse film, geregisseerd door Bong Joon-ho, won de Oscar voor Beste Film en vertelt het verhaal van een arm gezin dat infiltreert in het leven van een rijke familie. Met een briljante mix van genres en sociale commentaar, is Parasite een ​​van de meest relevante en impactvolle films van het decennium.

The Tree of Life (2011)

Geregisseerd door Terrence Malick, is deze film een ​​visueel verbluffende meditatie over het leven, de dood en de menselijke ervaring. Met een geweldige cast en adembenemende cinematografie, is The Tree of Life een ​​meesterwerk van poëtische cinema.

Mad Max: Fury Road (2015)

Deze actiefilm, geregisseerd door George Miller, is een van de meest opwindende en adrenalinepompende films ooit gemaakt. Met geweldige actie, een geweldige cast en baanbrekende visuele effecten, is Mad Max: Fury Road een ​​echte triomf van de actiefilm.

Moonlight (2016)

Deze coming-of-age-film, geregisseerd door Barry Jenkins, volgt het leven van een jonge zwarte man van kindertijd tot volwassenheid. Met geweldige acteerprestaties en een krachtige verhaallijn, is Moonlight een ​​indrukwekkende en relevante film over identiteit, ras en seksualiteit.

The Grand Budapest Hotel (2014)

Deze Wes Anderson-film is een heerlijke komedie vol avontuur en humor. Met een geweldige cast en Anderson’s kenmerkende regiestijl is The Grand Budapest Hotel een ​​onvergetelijke ervaring.

Arrival (2016)

Deze sciencefiction film, geregisseerd door Denis Villeneuve, is een meesterwerk in zijn genre. Met geweldige acteerprestaties en een slimme is Arrival een ​​van de meest intelligente en meeslepende science fiction films ooit gemaakt.

Boyhood (2014)

Deze film, geregisseerd door Richard Linklater, volgt het leven van een jongen van zijn zesde tot zijn achttiende jaar, gefilmd over een periode van twaalf jaar met dezelfde acteurs. Met een unieke en ambitieuze aanpak, is Boyhood een ​​intiem en ontroerend portret van opgroeien en het verstrijken van de tijd.

Inception (2010)

Deze sciencefiction-thriller, geregisseerd door Christopher Nolan, volgt een team van dieven die inbreken in de dromen van anderen om informatie te stelen. Met een briljante cast, visueel verbluffende effecten en een slimme, gelaagde plot, is Inception een ​​van de meest inventieve en meeslepende films van het decennium.

De films uit de jaren 10 waren gevarieerd en innovatief. Deze 10 films zijn slechts het topje van de ijsberg maar wel de beste films uit de 10. Of je nu van actie, romantiek, komedie of drama houdt, er was voor elk wat wils in dit decennium.

Hoe kun je deze films bekijken?

Ben jij een echte filmfan die altijd op zoek is naar de beste films uit de jaren 90? Dan is het tijd om een abonnement af te sluiten bij Viaplay, Disney Plus, Prime Video of HBO MAX! Met deze streamingdiensten heb je toegang tot een enorme collectie films, inclusief de meest iconische klassiekers en de nieuwste blockbusters.

Viaplay biedt bijvoorbeeld een breed scala aan films in verschillende genres, van actie en avontuur tot romantiek en komedie. Met hun abonnement krijg je toegang tot exclusieve content en originele series die je nergens anders kunt vinden.

Disney Plus is perfect voor degenen die houden van klassieke animatiefilms en het universum van Marvel en Star Wars. Hun bibliotheek bevat talloze films die geschikt zijn voor het hele gezin. Je kunt een filmavond organiseren zonder dat je je zorgen hoeft te maken over geschiktheid.

Prime Video is een must-have voor liefhebbers van indie en buitenlandse films. Ze bieden een uitgebreide selectie van niet-Engelstalige films, inclusief veelvuldige prijswinnaars op grote filmfestivals.

HBO MAX heeft een indrukwekkende collectie films en series, waaronder bekroonde HBO originals, zoals The Sopranos en Game of Thrones. Je zult versteld staan van hun catalogus met klassieke films, waardoor je jezelf kunt onderdompelen in de filmgeschiedenis.

Als je de beste films uit de jaren 90 wilt bekijken, is een abonnement bij Viaplay, Disney Plus, Prime Video of HBO MAX een absolute must-have. Of je nu van actie, drama, komedie of animatie houdt, deze streamingdiensten hebben alles wat je nodig hebt om jouw filmavonden onvergetelijk te maken. Sluit dus snel een abonnement af en ervaar de magie van de filmwereld!