De beste series aller tijden

In de wereld van entertainment is er geen tekort aan geweldige series. Maar wat is de nu de beste serie aller tijden? In deze blog zullen we de top series bespreken die volgens ons de titel verdienen van de ‘beste series aller tijden’, en hoe deze series hun eigen unieke plek hebben veroverd in de televisiegeschiedenis. Je kunt deze series oa bekijken bij Viaplay, Disney Plus, HBO MAX of Prime Video.

The Sopranos – de beste serie aller tijden

Als we het hebben over de beste serie aller tijden, is The Sopranos zonder twijfel een van de meest vooraanstaande titels. De serie werd uitgezonden van 1999 tot 2007 en heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten op de kijkers. De serie volgt de persoonlijke en professionele uitdagingen van de maffiabaas Tony Soprano en zijn familie. Het bijzondere aan deze serie is dat het een genre-definiërende show was en de manier waarop televisieseries werden gemaakt veranderde. De realistische en complexe weergave van de maffiawereld, de ongelooflijke vertolking van de personages en het uitstekende acteerwerk van James Gandolfini, die Tony Soprano speelde, waren allemaal belangrijke factoren die bijdroegen aan het enorme succes van deze serie.

Breaking Bad – een sterke nummer twee

Breaking Bad is een andere serie die zonder twijfel een plek verdient in de top van de beste series aller tijden. De serie vertelt het verhaal van een terminaal zieke scheikundeleraar genaamd Walter White, die besluit om methamfetamine te gaan maken om zijn gezin financieel veilig te stellen. De serie, uitgezonden van 2008 tot 2013, wordt geprezen om zijn spannende verhaallijnen, de briljante acteerprestaties van Bryan Cranston en Aaron Paul, en de schitterende cinematografie.

Game of Thrones – een epische nummer drie

Game of Thrones is een andere serie die zonder twijfel in deze lijst thuishoort. De serie, gebaseerd op de boeken van George R.R. Martin, werd uitgezonden van 2011 tot 2019 en was een van de meest populaire en invloedrijke series van de afgelopen jaren. De serie speelt zich af in de fictieve wereld van Westeros en volgt de machtsstrijd tussen verschillende adellijke families. Game of Thrones wordt geprezen om zijn spectaculaire actiescènes, prachtige productiewaarden en complexe verhaallijnen die vol zitten met intriges, verraad en onverwachte wendingen.

Friends – een klassieke nummer vier

Friends is een sitcom die uitgezonden werd van 1994 tot 2004 en is nog steeds enorm populair. De serie volgt het leven van zes vrienden in New York City en wordt geprezen om zijn grappige, hartverwarmende en soms ontroerende momenten. De personages zijn zo iconisch geworden dat ze een integraal onderdeel zijn geworden van de popcultuur. De serie is een absolute must-see voor iedereen die op zoek is naar een luchtige comedy die nog steeds relevant is na al die jaren.

The Wire – een bijna onderschatte nummer vijf

The Wire, uitgezonden van 2002 tot 2008, is een serie die vaak wordt beschouwd als een van de meest realistische en intelligente series aller tijden. De serie volgt de drugshandel en corruptie in Baltimore, en toont de gevolgen van de maatschappelijke en politieke problemen in de stad. De serie staat bekend om zijn realistische benadering, de briljante acteerprestaties en het gebruik van meerdere perspectieven om de complexe wereld van de misdaad te verkennen.

The Twilight Zone – een iconische nummer zes

The Twilight Zone, uitgezonden van 1959 tot 1964, is een serie die zich onderscheidt van alle andere series. De serie was voor zijn tijd zeer vooruitstrevend en verkende thema’s zoals tijdreizen, parallelle universums en de menselijke psyche. De serie staat bekend om zijn unieke en soms sinistere verhalen en wordt gezien als een mijlpaal in de televisiegeschiedenis.

Mad Men – een stijlvolle nummer zeven

Mad Men, uitgezonden van 2007 tot 2015. De serie die zich afspeelt in de jaren ’60 en de wereld van de reclame onderzoekt. De serie wordt geprezen om zijn stijlvolle en verfijnde esthetiek, het uitstekende acteerwerk en de zorgvuldig uitgewerkte verhaallijnen die de sociale en culturele veranderingen van die tijd weerspiegelen. Mad Men is een visueel prachtige serie die het publiek meeneemt in de fascinerende wereld van de reclame.

The Crown – een majestueuze nummer acht

The Crown, uitgezonden vanaf 2016, is een serie die het leven van koningin Elizabeth II onderzoekt. De serie wordt geprezen om zijn prachtige productiewaarden, uitstekende acteerwerk en nauwkeurige weergave van historische gebeurtenissen. Deze serie biedt een uniek inzicht in het leven van een van ’s werelds meest invloedrijke figuren en is een fascinerende kijk op de Britse geschiedenis.

The Simpsons – een onsterfelijke nummer negen

The Simpsons, uitgezonden vanaf 1989, is een animatieserie die de avonturen van het iconische gezin uit Springfield volgt. De serie is een klassieker geworden en heeft een blijvende invloed gehad op de televisie en de popcultuur. The Simpsons is een grappige en satirische serie die de draak steekt met de Amerikaanse cultuur en politiek. De serie heeft vele prijzen en onderscheidingen ontvangen voor zijn innovatie en creativiteit.

Stranger Things – een hedendaagse nummer tien

Stranger Things, uitgezonden vanaf 2016, is een serie die zich afspeelt in de jaren ’80. En brengt een hommage brengt aan de klassieke sci-fi- en horrorfilms uit die tijd. De serie volgt een groep vrienden die proberen een verdwenen klasgenoot op te sporen. Ze ontdekken dat er duistere krachten aan het werk zijn in hun stad. Stranger Things is geliefd om zijn nostalgische sfeer, het sterke acteerwerk van de jonge cast en de boeiende verhaallijnen.

Er zijn ontelbare televisieseries gemaakt door de jaren heen, maar dit zijn de beste series aller tijden. Van de iconische komedie van Friends tot de donkere realiteit van The Sopranos en de sci-fi nostalgie van Stranger Things, deze series hebben allemaal iets bijzonders te bieden. Ze hebben allemaal een blijvende impact gehad op de televisiewereld en zijn geliefd bij zowel fans als critici. Welke serie is jouw favoriet? 

Maar hoe bekijk je de beste series aller tijden?

Ben je een fan van series en ben je op zoek naar een platform waar je deze kunt bekijken? Dan zijn er verschillende opties beschikbaar, zoals Viaplay, HBO MAX, Prime Video en Disney Plus.

Viaplay biedt een breed scala aan series, zowel oudere klassiekers als nieuwe releases. Je kunt hier onder andere kijken naar series als ‘The Handmaid’s Tale’, ‘The Walking Dead’ en ‘Breaking Bad’. Het platform biedt ook de mogelijkheid om live sportwedstrijden te bekijken en om films te streamen.

HBO MAX is vooral bekend vanwege de series die exclusief op het platform te vinden zijn. Zo kun je hier kijken naar populaire series als ‘Game of Thrones’, ‘Westworld’ en ‘The Sopranos’. Daarnaast biedt HBO MAX ook een groot aantal films en documentaires.

Prime Video, onderdeel van Amazon, biedt niet alleen series en films, maar ook eigen producties. Zo kun je hier kijken naar series als ‘The Marvelous Mrs. Maisel’ en ‘The Man in the High Castle’. Prime Video biedt ook de mogelijkheid om live sportwedstrijden te bekijken.

Disney Plus is vooral gericht op families en kinderen en biedt series van Disney, Pixar, Marvel en Star Wars. Zo kun je hier kijken naar populaire series als ‘The Mandalorian’, ‘WandaVision’ en ‘The Falcon and the Winter Soldier’. Daarnaast biedt Disney Plus ook klassieke tekenfilms en nieuwe originele films.

Of je nu op zoek bent naar een spannende drama, een comedy of een familie-vriendelijke serie, er is altijd wel iets te vinden. Dus waar wacht je nog op? Kies jouw favoriete platform en begin met het streamen van jouw favoriete series.