De beste series uit de jaren 90

Als je op zoek bent naar de beste series uit de jaren 90, dan is er een schat aan klassieke televisie die je niet mag missen. Van sitcoms tot dramaseries, de jaren 90 brachten enkele van de meest gedenkwaardige en invloedrijke series voort. In deze blog gaan we in op de beste series uit de jaren 90 en waar je ze kunt bekijken. Je kunt deze series o.a. bekijken bij Viaplay, Disney Plus, HBO MAX of Prime Video.

Friends (1994-2004)

Voor veel mensen is Friends de ultieme sitcom van de jaren 90. De serie draait om een groep vrienden in New York City en hun dagelijkse avonturen en problemen. Friends was een enorm succes tijdens de jaren 90 en is nog steeds populair bij fans over de hele wereld. De serie wordt beschouwd als een van de beste sitcoms aller tijden en heeft verschillende prijzen gewonnen, waaronder een Emmy Award voor beste comedyserie. Je kunt Friends bekijken op streamingdiensten zoals Netflix en HBO Max.

The X-Files (1993-2002)

The X-Files is een iconische sci-fi dramaserie die veel lof kreeg voor zijn innovatieve verhalen en visuele stijl. De serie volgt FBI-agenten Fox Mulder en Dana Scully terwijl ze onverklaarbare zaken onderzoeken, waarbij ze te maken krijgen met buitenaardse wezens, samenzweringen en paranormale verschijnselen. The X-Files werd bekroond met verschillende prijzen, waaronder een Golden Globe voor beste dramaserie. Je kunt The X-Files bekijken op streamingdiensten zoals Hulu en Amazon Prime Video.

Twin Peaks (1990-1991)

Twin Peaks is een ongewone en creatieve misdaadserie die zich afspeelt in een klein stadje in Washington State. De serie volgt FBI-agent Dale Cooper terwijl hij de moord op een jonge vrouw onderzoekt en ontdekt dat er veel meer aan de hand is in het vredige stadje dan op het eerste gezicht lijkt. Twin Peaks was een baanbrekende serie die invloed had op de televisie van de jaren 90 en wordt nog steeds geprezen om zijn unieke verhaal en beeldtaal. Je kunt Twin Peaks bekijken op streamingdiensten zoals Netflix en Hulu.

Buffy the Vampire Slayer (1997-2003)

Buffy the Vampire Slayer is een ongewone mix van horror, drama en humor die zich afspeelt op een middelbare school in Sunnydale, Californië. De serie volgt Buffy, een jonge vrouw die is voorbestemd om vampieren en andere bovennatuurlijke wezens te bestrijden. Buffy the Vampire Slayer was een populaire serie tijdens de jaren 90 en wordt nog steeds geprezen om zijn inventieve verhaallijnen en sterke personages. Je kunt Buffy the Vampire Slayer bekijken op streamingdiensten zoals Hulu en Amazon Prime Video.

The Fresh Prince of Bel-Air (1990-1996)

The Fresh Prince of Bel-Air is een populaire sitcom die de carrière van Will Smith lanceerde. De serie volgt Will, een tiener uit Philadelphia die naar Bel-Air, Californië, verhuisd om bij zijn rijke oom en tante te wonen. The Fresh Prince of Bel-Air is nog steeds populair vanwege zijn humor en hartverwarmende momenten, en wordt beschouwd als een van de beste sitcoms uit de jaren 90. Je kunt The Fresh Prince of Bel-Air bekijken op streamingdiensten zoals Netflix en HBO Max.

Seinfeld (1989-1998)

Hoewel Seinfeld technisch gezien in 1989 begon, was het tijdens de jaren 90 dat de show uitgroeide tot een cultureel fenomeen. De sitcom volgt het leven van de komiek Jerry Seinfeld en zijn vriendengroep in New York City. Seinfeld wordt vaak geprezen om zijn slimme humor en onvergetelijke personages. Het wordt beschouwd als een van de beste sitcoms aller tijden en heeft verschillende prijzen gewonnen, waaronder een Emmy Award voor beste comedyserie. Je kunt Seinfeld bekijken op streamingdiensten zoals Hulu en Amazon Prime Video.

The Simpsons (1989-heden)

The Simpsons is de langstlopende animatieserie in de geschiedenis van de televisie en heeft nog steeds een enorme aanhang van fans over de hele wereld. De serie draait om het leven van de familie Simpson in het fictieve stadje Springfield en staat bekend om zijn scherpe humor en satire. The Simpsons heeft verschillende prijzen gewonnen, waaronder 34 Emmy Awards, en wordt beschouwd als een van de beste televisieseries aller tijden. Je kunt The Simpsons bekijken op streamingdiensten zoals Disney+ en Hulu.

The Sopranos (1999-2007)

The Sopranos is een iconische misdaadserie die zich afspeelt in New Jersey en draait om de maffiabaas Tony Soprano en zijn familie. De serie werd geprezen om zijn complexe personages en realistische verhaallijnen en wordt beschouwd als een van de beste dramaseries aller tijden. The Sopranos won verschillende prijzen, waaronder 21 Emmy Awards en vijf Golden Globe Awards. Je kunt The Sopranos bekijken op streamingdiensten zoals HBO Max.

Kortom, de jaren 90 waren een gouden tijdperk voor televisie en brachten enkele van de meest memorabele en invloedrijke series aller tijden voort. Of je nu van sitcoms, dramaseries of animatie houdt, er is voor elk wat wils. Veel van deze klassieke series zijn nog steeds te bekijken op streamingdiensten zoals Netflix, Hulu, Amazon Prime Video en HBO Max, dus waar wacht je nog op? Haal je favoriete snacks en geniet van de beste series uit de jaren 90!

Maar hoe bekijk je de beste series uit de 90’s

Ben je een fan van series en ben je op zoek naar een platform waar je deze kunt bekijken? Dan zijn er verschillende opties beschikbaar, zoals Viaplay, HBO MAX, Prime Video en Disney Plus.

Viaplay biedt een breed scala aan series, zowel oudere klassiekers als nieuwe releases. Je kunt hier onder andere kijken naar series als ‘The Handmaid’s Tale’, ‘The Walking Dead’ en ‘Breaking Bad’. Het platform biedt ook de mogelijkheid om live sportwedstrijden te bekijken en om films te streamen.

HBO MAX is vooral bekend vanwege de series die exclusief op het platform te vinden zijn. Zo kun je hier kijken naar populaire series als ‘Game of Thrones’, ‘Westworld’ en ‘The Sopranos’. Daarnaast biedt HBO MAX ook een groot aantal films en documentaires.

Prime Video, onderdeel van Amazon, biedt niet alleen series en films, maar ook eigen producties. Zo kun je hier kijken naar series als ‘The Marvelous Mrs. Maisel’ en ‘The Man in the High Castle’. Prime Video biedt ook de mogelijkheid om live sportwedstrijden te bekijken.

Disney Plus is vooral gericht op families en kinderen en biedt series van Disney, Pixar, Marvel en Star Wars. Zo kun je hier kijken naar populaire series als ‘The Mandalorian’, ‘WandaVision’ en ‘The Falcon and the Winter Soldier’. Daarnaast biedt Disney Plus ook klassieke tekenfilms en nieuwe originele films.

Of je nu op zoek bent naar een spannende drama, een comedy of een familie-vriendelijke serie, er is altijd wel iets te vinden. Dus waar wacht je nog op? Kies jouw favoriete platform en begin met het streamen van jouw favoriete series.