De beste series uit de jaren 00’s

De jaren 2000 brachten ons enkele van de meest baanbrekende en populaire televisieseries aller tijden. Van drama tot comedy en alles daartussenin, er was voor elk wat wils. In deze blog bekijken we enkele van de beste series uit de jaren 00’s en waarom ze zo geliefd zijn. Laten we beginnen! Je kunt deze series o.a. bekijken bij Viaplay, Disney Plus, HBO MAX of Prime Video.

The Wire (2002-2008)

The Wire wordt vaak beschouwd als een van de beste televisieseries aller tijden, en met goede reden. De serie speelt zich af in Baltimore en onderzoekt verschillende aspecten van het stadsleven, waaronder politiek, media, onderwijs en de drugshandel. The Wire werd geprezen om zijn realistische verhaallijnen, complexe personages en uitstekende acteerwerk. De serie heeft verschillende prijzen gewonnen, waaronder een Peabody Award en een Writers Guild of America Award. Je kunt The Wire bekijken op streamingdiensten zoals HBO Max.

The Office (2005-2013)

The Office, een Amerikaanse remake van de Britse serie met dezelfde naam, is een van de meest populaire sitcoms aller tijden. De serie volgt het dagelijkse leven van de werknemers van het fictieve papierbedrijf Dunder Mifflin en wordt geprezen om zijn humor en onvergetelijke personages. The Office heeft verschillende prijzen gewonnen, waaronder vijf Primetime Emmy Awards voor beste comedyserie. Je kunt The Office bekijken op streamingdiensten zoals Netflix en Peacock.

Lost (2004-2010)

Lost is een van de meest iconische en controversiële dramaseries uit de jaren 00’s. De serie volgt de overlevenden van een vliegtuigcrash op een mysterieus eiland en onderzoekt thema’s als lot, geloof en spirituele verlichting. Lost werd geprezen om zijn complexe verhaallijnen, boeiende personages en visueel verbluffende cinematografie. De serie won verschillende prijzen, waaronder een Golden Globe Award voor beste dramaserie. Je kunt Lost bekijken op streamingdiensten zoals Hulu en Disney+.

Breaking Bad (2008-2013)

Breaking Bad is een van de succesvolste dramaseries aller tijden en wordt vaak beschouwd als een van de beste televisieseries ooit gemaakt. De serie volgt de transformatie van scheikundeleraar Walter White tot drugsbaron in Albuquerque, New Mexico. Breaking Bad werd geprezen om zijn uitstekende acteerwerk, strakke verhaallijnen en cinematografie. De serie won verschillende prijzen, waaronder 16 Primetime Emmy Awards en twee Golden Globe Awards. Je kunt Breaking Bad bekijken op streamingdiensten zoals Netflix.

Friends (1994-2004)

Hoewel Friends technisch gezien in de jaren 90 begon, was het tijdens de jaren 00’s dat de sitcom uitgroeide tot een wereldwijd fenomeen. De serie volgt het leven van zes vrienden in New York City en wordt geprezen om zijn humor en onvergetelijke personages. Friends won verschillende prijzen, waaronder zes Primetime Emmy Awards en een Golden Globe Award. Voor de fans van Friends zijn er ook streamingdiensten zoals HBO Max en Netflix die de serie aanbieden.

The Sopranos (1999-2007)

The Sopranos wordt vaak beschouwd als de serie die het tijdperk van de “gouden eeuw van televisie” inluidde en is een van de meest baanbrekende dramaseries aller tijden. De serie volgt maffiabaas Tony Soprano en zijn familie terwijl ze proberen te overleven in het gevaarlijke en complexe wereld van de georganiseerde misdaad in New Jersey. The Sopranos werd geprezen om zijn realistische verhaallijnen, uitstekende acteerwerk en cinematografie. De serie won verschillende prijzen, waaronder 21 Primetime Emmy Awards en vijf Golden Globe Awards. Je kunt The Sopranos bekijken op streamingdiensten zoals HBO Max.

The West Wing (1999-2006)

The West Wing is een politieke dramaserie die zich afspeelt in het Witte Huis tijdens het presidentschap van Josiah Bartlet. De serie werd geprezen om zijn realistische en intelligente verhaallijnen, uitstekende acteerwerk en dialogen. The West Wing won verschillende prijzen, waaronder 26 Primetime Emmy Awards en drie Golden Globe Awards. Je kunt The West Wing bekijken op streamingdiensten zoals Netflix.

The Shield (2002-2008)

The Shield is een politieserie die zich afspeelt in Los Angeles en volgt de leden van het fictieve Strike Team van de politie. De serie werd geprezen om zijn rauwe en realistische verhaallijnen, uitstekende acteerwerk en cinematografie. The Shield won verschillende prijzen, waaronder een Golden Globe Award voor beste dramaserie. Je kunt The Shield bekijken op streamingdiensten zoals Hulu.

Dexter (2006-2013)

Dexter is een dramaserie die draait om de titulaire Dexter Morgan, een forensisch bloedspatpatroonanalist bij de politie van Miami die ook een seriemoordenaar is. De serie werd geprezen om zijn unieke premisse, uitstekende acteerwerk en visueel verbluffende cinematografie. Dexter won verschillende prijzen, waaronder twee Primetime Emmy Awards. Je kunt Dexter bekijken op streamingdiensten zoals Netflix.

Battlestar Galactica (2004-2009)

Battlestar Galactica is een sciencefictionserie die zich afspeelt in een verre toekomst waarin de mensheid wordt bedreigd door de geavanceerde robots die ze zelf hebben gecreëerd. De serie werd geprezen om zijn intelligente verhaallijnen, uitstekende acteerwerk en visueel verbluffende cinematografie. Battlestar Galactica won verschillende prijzen, waaronder een Peabody Award en een Hugo Award. Je kunt Battlestar Galactica bekijken op streamingdiensten zoals Peacock.

De jaren 00’s brachten ons enkele van de meest iconische en baanbrekende televisieseries aller tijden. Of je nu op zoek bent naar een politieke dramaserie, een sitcom of een science fiction-avontuur, er is voor elk wat wils. Of je nu nostalgisch bent naar je favoriete serie uit de jaren 00’s of een nieuwe kijker bent die deze klassiekers wil ontdekken, er zijn verschillende manieren om deze series te bekijken op streamingdiensten zoals Netflix, Hulu en Amazon Prime Video.

Andere populaire series uit de jaren 00’s die de moeite waard zijn om te bekijken, zijn onder meer:

  • Lost (2004-2010): Een avontuurlijke dramaserie over de overlevenden van een vliegtuigcrash op een mysterieus eiland.
  • The Office (2005-2013): Een sitcom die zich afspeelt op een papierbedrijf in Scranton, Pennsylvania en volgt de dagelijkse werkzaamheden en het personeel van het bedrijf.
  • Breaking Bad (2008-2013): Een misdaad dramaserie over de transformatie van een terminale scheikundeleraar in een drugsbaron.
  • Mad Men (2007-2015): Een dramaserie die zich afspeelt in de jaren 60 en volgt het leven van de reclameman Don Draper en zijn collega’s bij Sterling Cooper.

Kortom, de jaren 00’s brachten ons enkele van de beste televisieseries ooit gemaakt en het is de moeite waard om deze klassiekers te (her)ontdekken op streamingdiensten. Of je nu op zoek bent naar een lach, een traan of een zenuwslopende spanning, er is een serie die aan jouw wensen voldoet.

Maar hoe bekijk je de beste series uit de jaren 00’s?

Ben je een fan van series en ben je op zoek naar een platform waar je deze kunt bekijken? Dan zijn er verschillende opties beschikbaar, zoals Viaplay, HBO MAX, Prime Video en Disney Plus.

Viaplay biedt een breed scala aan series, zowel oudere klassiekers als nieuwe releases. Je kunt hier onder andere kijken naar series als ‘The Handmaid’s Tale’, ‘The Walking Dead’ en ‘Breaking Bad’. Het platform biedt ook de mogelijkheid om live sportwedstrijden te bekijken en om films te streamen.

HBO MAX is vooral bekend vanwege de series die exclusief op het platform te vinden zijn. Zo kun je hier kijken naar populaire series als ‘Game of Thrones’, ‘Westworld’ en ‘The Sopranos’. Daarnaast biedt HBO MAX ook een groot aantal films en documentaires.

Prime Video, onderdeel van Amazon, biedt niet alleen series en films, maar ook eigen producties. Zo kun je hier kijken naar series als ‘The Marvelous Mrs. Maisel’ en ‘The Man in the High Castle’. Prime Video biedt ook de mogelijkheid om live sportwedstrijden te bekijken.

Disney Plus is vooral gericht op families en kinderen en biedt series van Disney, Pixar, Marvel en Star Wars. Zo kun je hier kijken naar populaire series als ‘The Mandalorian’, ‘WandaVision’ en ‘The Falcon and the Winter Soldier’. Daarnaast biedt Disney Plus ook klassieke tekenfilms en nieuwe originele films.

Of je nu op zoek bent naar een spannende drama, een comedy of een familie-vriendelijke serie, er is altijd wel iets te vinden. Dus waar wacht je nog op? Kies jouw favoriete platform en begin met het streamen van jouw favoriete series.

3 reacties op “De beste series uit de jaren 00’s

  1. MikeJohnson zegt:

    Goed gedaan! Ik heb ervan genoten om je bericht te lezen. Je schrijfstijl is boeiend en je hebt het onderwerp grondig behandeld. Ik vond vooral de case studies die je hebt aangehaald interessant. Ik kijk uit naar meer van je berichten in de toekomst!

  2. MichelleYoung zegt:

    Interessant artikel. Ga zo door met het delen van je kennis en inzichten. Ik waardeer de diepgang van je analyse en je vermogen om complexe concepten op een begrijpelijke manier uit te leggen. Ik heb veel geleerd van dit bericht en ik zal het zeker aan anderen aanbevelen!

Reacties zijn gesloten.

ajax-loader