De beste series uit de jaren 10

In de jaren 10 zijn er heel wat geweldige series op de televisie verschenen. Sommige series werden zo populair dat ze zelfs culturele fenomenen werden. In dit artikel bespreken we de beste series uit de jaren 10. Je kunt deze series o.a. bekijken bij Viaplay, Disney Plus, HBO MAX of Prime Video.

Game of Thrones (2011-2019)

Game of Thrones is waarschijnlijk de meest iconische serie uit de jaren 10. De serie is gebaseerd op de boeken van George R.R. Martin en speelt zich af in een fantasiewereld waarin verschillende koninkrijken vechten om de macht. Met zijn onverwachte wendingen en verbluffende visuele effecten heeft Game of Thrones een enorme impact gehad op de televisie-industrie en popcultuur in het algemeen.

Breaking Bad (2008-2013)

Breaking Bad begon in 2008, maar de serie eindigde in 2013, waardoor het een van de meest invloedrijke series van de jaren 10 is. De serie volgt het verhaal van Walter White, een scheikundedocent die besluit om drugs te maken om zijn familie financieel te ondersteunen nadat hij de diagnose kanker heeft gekregen. De serie is beroemd om zijn complexe personages en scherpe dialoog, evenals de cinematografie en regie.

Stranger Things (2016-heden)

Stranger Things is een serie die zich afspeelt in de jaren 80 en gaat over een groep vrienden die een mysterie proberen op te lossen wanneer een van hen verdwijnt. De serie heeft een enorme impact gehad op de popcultuur, met zijn mix van nostalgie en horror. De visuele effecten zijn ook opmerkelijk, waardoor de serie een eigenzinnige sfeer heeft.

Black Mirror (2011-heden)

Black Mirror is een dystopische serie die vaak wordt vergeleken met The Twilight Zone. Elke aflevering verkent een ander thema, zoals de impact van technologie op de samenleving. De serie is bekend om zijn beklemmende sfeer en is een kritiek op de moderne wereld.

The Handmaid’s Tale (2017-heden)

The Handmaid’s Tale is een serie gebaseerd op het boek van Margaret Atwood. De serie speelt zich af in een dystopische samenleving waarin vrouwen worden onderdrukt en alleen worden gebruikt voor reproductie. De serie is bekend om zijn intense verhaallijn en sterke acteerprestaties.

Better Call Saul (2015-heden)

Better Call Saul is een spin-off van Breaking Bad en volgt het verhaal van Saul Goodman, een advocaat die later de advocaat wordt van Walter White in Breaking Bad. De serie speelt zich af voor Breaking Bad en verkent het verleden van Saul Goodman. De serie staat bekend om zijn geweldige personages en het slimme script.

Westworld (2016-heden)

Westworld is een serie die zich afspeelt in een futuristisch pretpark waarin de gasten kunnen communiceren met androïden. De serie verkent thema’s als kunstmatige intelligentie, vrije wil en bewustzijn. De serie staat bekend om zijn complexe plotlijnen en geweldige visuele effecten.

The Crown (2016-heden)

The Crown is een dramaserie die het leven volgt van Koningin Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk. De serie speelt zich af over verschillende decennia en volgt de politieke en persoonlijke uitdagingen waarmee de koningin wordt geconfronteerd. De serie is bekend om zijn uitstekende productiewaarde en sterke acteerprestaties.

Narcos (2015-2017)

Narcos is een dramaserie die het leven volgt van de beruchte drugsbaron Pablo Escobar en de Amerikaanse agenten die hem probeerden te stoppen. De serie speelt zich af in Colombia in de jaren 80 en 90 en verkent het geweld en de corruptie die gepaard gaan met de drugshandel. De serie staat bekend om zijn spannende verhaallijn en sterke acteerprestaties.

Fargo (2014-heden)

Fargo is een anthologieserie die elk seizoen een nieuw verhaal vertelt, maar zich allemaal afspeelt in dezelfde fictieve stad. De serie is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1996 en is bekend om zijn donkere humor en geweldige cast.

De jaren 10 hebben een aantal geweldige series voortgebracht die de televisie-industrie en de popcultuur hebben beïnvloed. Of je nu houdt van fantasie, drama, sciencefiction, of een mix van alles, er is voor elk wat wils. Deze lijst van de beste series uit de jaren 10 bevat alles.

Maar hoe bekijk je de beste series uit de jaren 10?

Ben je een fan van series en ben je op zoek naar een platform waar je deze kunt bekijken? Dan zijn er verschillende opties beschikbaar, zoals Viaplay, HBO MAX, Prime Video en Disney Plus.

Viaplay biedt een breed scala aan series, zowel oudere klassiekers als nieuwe releases. Je kunt hier onder andere kijken naar series als ‘The Handmaid’s Tale’, ‘The Walking Dead’ en ‘Breaking Bad’. Het platform biedt ook de mogelijkheid om live sportwedstrijden te bekijken en om films te streamen.

HBO MAX is vooral bekend vanwege de series die exclusief op het platform te vinden zijn. Zo kun je hier kijken naar populaire series als ‘Game of Thrones’, ‘Westworld’ en ‘The Sopranos’. Daarnaast biedt HBO MAX ook een groot aantal films en documentaires.

Prime Video, onderdeel van Amazon, biedt niet alleen series en films, maar ook eigen producties. Zo kun je hier kijken naar series als ‘The Marvelous Mrs. Maisel’ en ‘The Man in the High Castle’. Prime Video biedt ook de mogelijkheid om live sportwedstrijden te bekijken.

Disney Plus is vooral gericht op families en kinderen en biedt series van Disney, Pixar, Marvel en Star Wars. Zo kun je hier kijken naar populaire series als ‘The Mandalorian’, ‘WandaVision’ en ‘The Falcon and the Winter Soldier’. Daarnaast biedt Disney Plus ook klassieke tekenfilms en nieuwe originele films.

Of je nu op zoek bent naar een spannende drama, een comedy of een familie-vriendelijke serie, er is altijd wel iets te vinden. Dus waar wacht je nog op? Kies jouw favoriete platform en begin met het streamen van jouw favoriete series.

Een reactie op “De beste series uit de jaren 10

  1. NancyWhite zegt:

    Interessant artikel. Ga zo door met het delen van je kennis en inzichten. Ik waardeer de diepgang van je analyse en je vermogen om complexe concepten op een begrijpelijke manier uit te leggen. Ik heb veel geleerd van dit bericht en ik zal het zeker aan anderen aanbevelen!

Reacties zijn gesloten.

ajax-loader