Kijk live de Grand Prix van Miami 2023

De Grand Prix van Miami is een van de nieuwste toevoegingen aan de Formule 1-kalender en zal voor het eerst plaatsvinden in 2023. De race vindt plaats op het Hard Rock Stadium-complex in Miami Gardens, Florida. We wat we kunnen verwachten van de Grand Prix van Miami 2023 en hoe je de grand prix van Miami live kunt zien via Viaplay.

Om de Grand Prix van Miami te bekijken via Viaplay, moet je eerst een abonnement afsluiten bij de streamingdienst. Het is mogelijk om te kiezen tussen verschillende abonnementen, afhankelijk van je voorkeur. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een abonnement dat alleen toegang biedt tot de sportkanalen of een abonnement dat toegang biedt tot alle beschikbare content op Viaplay.

Als je eenmaal een abonnement hebt afgesloten, kun je de Grand Prix van Miami live bekijken op de dag van de race. Viaplay biedt ook herhalingen en samenvattingen van de race, zodat je de actie kunt terugkijken als je de race niet live hebt kunnen volgen.

Miami International Autodrome

Het parcours van de Grand Prix van Miami is ontworpen door de beroemde Formule 1-ontwerper Hermann Tilke en heeft een lengte van 5,41 kilometer. Het parcours heeft 19 bochten en bevat zowel lange rechte stukken als scherpe bochten, waardoor het een uitdagend en interessant circuit is. Het circuit is gebouwd rond het Hard Rock Stadium, dat zal fungeren als het middelpunt van de activiteiten tijdens het raceweekend.

De Grand Prix van Miami belooft een spannende race te worden met enkele van de beste coureurs ter wereld die strijden om de overwinning. De race zal plaatsvinden in het voorjaar en zal de vijfde race van het seizoen zijn.

Miami Gardens is een prachtige stad in Florida, en biedt veel te zien en te doen voor bezoekers. Het Hard Rock Stadium-complex ligt in de buurt van de beroemde stranden van Miami, evenals enkele van de beste restaurants en winkels van de stad. De stad staat bekend om zijn bruisende nachtleven en cultuur, en bezoekers kunnen genieten van alles wat Miami te bieden heeft tijdens het raceweekend.

Tijdschema Grand Prix van Miami

Vrijdag 5 mei

Op vrijdag vinden de eerste twee vrije trainingen plaats, waarbij de coureurs de kans krijgen om zich vertrouwd te maken met het parcours en hun auto’s af te stellen. De trainingen duren doorgaans elk 90 minuten, met een pauze van een uur tussen de sessies. Deze sessies zijn ook een kans voor de teams om nieuwe onderdelen te testen. Daarnaast om zich voor te bereiden op de kwalificaties en de race.

Zaterdag 6 mei

Op zaterdag vindt de derde vrije training plaats, die ook 90 minuten duurt. Dit is de laatste kans voor de teams om hun auto’s af te stellen voor de kwalificatie. Na de derde training vindt de kwalificatie plaats, waarbij de coureurs strijden om de beste startposities voor de race. De kwalificatie bestaat uit drie delen, waarbij de langzaamste coureurs geleidelijk worden geëlimineerd, totdat er nog 10 coureurs overblijven voor het laatste deel, de zogenaamde ‘Q3’.

Zondag 7 mei

Op zondag vindt de race plaats, die meestal om 14:10 uur lokale tijd begint. De race bestaat uit 53 ronden van het 5,41 kilometer lange parcours. Tussen de trainingen, de kwalificatie en de race vinden er ook verschillende andere evenementen plaats, zoals de rijdersparade en de pitwalk, waarbij fans de kans krijgen om de coureurs van dichtbij te zien en foto’s te maken.

DatumSessieNederlandse tijdLokale tijd
Vrijdag 5 meiEerste vrije training20.30u – 21.30u14.30u – 15.30u
Vrijdag 5 meiTweede vrije training00.00u – 01.00u18.00u – 19.00u
Zaterdag 6 meiDerde vrije training18.30u – 19.30u12.30u – 13.30u
Zaterdag 6 meiKwalificatie22.00u – 23.00u16.00u – 17.00u
Zondag 7 meiGrand Prix van Miami21.30u15.30u

De Grand Prix van Miami 2023 belooft een van de spannendste races van het seizoen te worden. Met een uitdagend parcours en enkele van de beste coureurs ter wereld die strijden om de overwinning. Mag je dit evenement niet missen. Of je nu een Formule 1-fan bent of gewoon op zoek bent naar een geweldig weekend weg, de Grand Prix van Miami biedt voor elk wat wils.

3 reacties op “Kijk live de Grand Prix van Miami 2023

  1. LauraScott zegt:

    Interessant artikel. Ga zo door met het delen van je kennis en inzichten. Ik waardeer de diepgang van je analyse en je vermogen om complexe concepten op een begrijpelijke manier uit te leggen. Ik heb veel geleerd van dit bericht en ik zal het zeker aan anderen aanbevelen!

Reacties zijn gesloten.

ajax-loader