De nieuwste Viaplay Original is ‘Below’

De nieuwste Viaplay Original uit Noorwegen is het komedie-drama: Below. In de hoofdrol Maria Austgulen als een jonge vrouw wiens leven op zijn kop wordt gezet door een verkeersongeluk. De bejubelde scenarioschrijfster Tina Rygh (Sigurd Can’t Get Laid’, Basic Bitch’) maakt haar debuut als maker met de zesdelige serie, die geregisseerd is door Siri Seljeseth en dit najaar exclusief op Viaplay in première zal gaan.

Na een avondje uit is Fanny betrokken bij een ongeluk waarbij haar beste vriend Kurt om het leven komt en ze verlamd raakt vanaf haar middel. Fanny trekt noodgedwongen in bij haar zus, die ze van jongs af aan heeft gemeden. Ze verlangt ernaar terug te keren naar haar appartement op de vierde verdieping en haar oude leven.

Tina Rygh: “Ik wilde een serie maken over mensen in een crisis een vruchtbaar uitgangspunt voor pijnlijke, intieme en gênante ontmoetingen. Maar Fanny past niet in het model van iemand die verondersteld wordt te rouwen. In zekere zin wijst ze de situatie af, terwijl ze er tegelijkertijd niet aan kan ontsnappen. Het is zo geweldig dat Viaplay hetzelfde komische en tragische potentieel in dit verhaal heeft gezien.”

Viaplay

Zoek je een beetje extra spanning?
Films. Series. Live sport.
Opzegbaar op elk moment!